Av. Mustafa Özkurt,
“Din ahlaktır. Merhamet üzerine kuruludur. MÖ” Dünü bilmeden, bu günü anlayamayız.
İngiltere Birinci Dünya Savaşı öncesi hasta adam olarak niteledikleri Osmanlı İmparatorluğunu yıkmak için faaliyete geçtiler. Kudüs ve çevresine Avrupa’dan getirtilen Yahudilerin yerleşmesine Osmanlı İdaresine baskı yapmak suretiyle onlara önce diplomatik yardımda bulundular. Birinci Dünya Savaşına Osmanlı canlı, canlı kadavra olmamak için savaşa Almanlar yanında girmek zorunda kaldı.
Savaş süresince Yahudiler kendi bağımsız devletlerini kurmak için, Filistinlilerde İngilizler tarafından kendilerine vaat edilen Büyük Arap Devleti adına kadınlı erkekli İngiltere’ye yardım ettiler. Yahudi ve Arap Filistinlilerin elbirliği sonuç doğurdu ve Osmanlı Filistin topraklarından çekildi. Ancak Osmanlının bu topraklardan çekilmesiyle Filistinliler umdukları bulamadılar. Garibim, Filistinliler İngilizlerin attığı yemi olmayan oltaya takılmıştı. Bu topraklarda kan ve gözyaşı ondan sonra hiç dinmedi.
Bugüne gelindiğinde Filistinliler Arap olmasına karşılık dünyada 22 devleti ve bu devletlerin nüfus toplamı ise 360 milyondur.
İsrail Devletinin nüfusu ise sadece 10 milyonu az geçkindir. Görünen o ki kemiyet değil, keyfiyet önemliymiş.
Güneş Batmayan İmparatorluk döneminde küçük bir ada olan Britanya’da ki İngilizler işgal edipte terk ettikleri ülkelerde, gerilerinde kanlı izler bıraktılar. Bunlardan biri ve en önemlisi de İsrail ve Filistin’dir.
Gerek Filistin ve gerekse İsrail başkasının kucağında büyümeye çalışan cami avlusuna terk edilmiş çocuklar gibidirler. Aralarındaki bitmeyen savaş bu ilk olmadığı gibi gelecekte de bitmeyecektir. Huzur ve sükûna muhtaç olarak şimdilik yaşamaktadırlar.
Nazilerin zulmünü görmüş mazlumları oynayan Yahudi toplumu, daha akıllı davranıp başkalarına benzer acıları yaşatmaması gerekirdi. Normal olan buydu.
Fakat İlahi kaynaktan uzaklaşmış Milattan Önce 539/333 yıllarında yazılan derleme Tevrat’ta “Onlara Ait Her Şeyi Tümüyle Yok Et… Hepsini Öldür” (Tesniye 7-2) hükmü olan bir dine sahip radikal dinci insanlarda vicdan olmadığı gibi ondan merhamette beklenmemelidir. İngiliz’in tarih hafızası kuvvetlidir. Yahudi tarihini Hz. Musa’dan itibaren çok iyi bilirler. Buna rağmen her olumlu veya olumsuz durumda onların yanında yer alarak Ortadoğu’da bir canavar yarattılar.
Filistin’de yapılan soykırımı yalnız Siyonist Yahudilere yüklemek pek de ahlaki değildir. Bu soykırımda başta İngiltere ve onun siyasi uzantısı ABD’nin payı yabana atılır değildir. Avrupalı “beyaz adam” zenci hükmünde saydığı Yahudi’ye gösterdiği ilgi ve alakanın asıl sebebi, ülkelerindeki Yahudi azınlıktan kurtulabilmek için bağımsız bir Yahudi devletini öngörmeleridir. Cetvelle kurdukları bu devleti şimdi İslam ülkelerine karşı vekâlet savaşında kullanmaktadırlar.
Bu gün her türlü zulme uğrayan, eğitim kusurlusu Filistinliler, yarın ileri bir eğitim aldıklarında İsrail onlarla nasıl başa çıkacaktır.
Bu kan davası nereye kadar devam edecek şimdilik bilinmemektedir. Yine bu gün sarsılmış ekonomilere sahip ABD ve İngiltere’nin ekonomisi daha fazla bozulursa İsrail’e ne derece yardımcı olacaklardır.
Taşıma suyla değirmen dönmez. Aklı başında Yahudiler bunu gayet iyi bilirler. Ancak bunlar idarede söz sahibi olmadıklarından bağnaz Hahamların etkisini kıramamaktadırlar.
Allah’ın insana verdiği en büyük nimet akıldır. Sözün kıssası; Bu gün fulü olan günlerin geleceği, İsrail için karanlıktır.
08.08.2025 Avukat Mustafa ÖZKURT
